Ervaringen

J te D.

Vanaf mijn jeugd en door mijn opvoeding heb ik weinig zekerheid en zelfvertrouwen meegekregen. Hierdoor kreeg ik gezondheidsklachten waarbij mijn gevoelens van angst (onzekerheid, minderwaardigheid, wantrouwen, onveiligheid en verdriet) de overhand kregen. In het arbeidsproces werd het voor mij steeds zwaarder om goed te blijven functioneren en mijn privéleven  leed eronder. Ik ben twee maal overspannen geraakt en heb toen hulp in de vorm van psychotherapie gekregen. Echter na verloop van jaren namen de klachten weer toe dus het geleerde werd mij niet eigen. Ik raakte in 2002 weer overspannen en werd weer naar de psycholoog doorverwezen die mij wel hielp, maar angst en negatieve gevoelens bleven. Tenslotte kwam ik in 2005 bij Mantra Wijsbeek terecht en heb bij haar Repairing Balance gevolgd.

Omdat mijn klachten nogal hardnekkig waren heb ik geruime tijd therapie bij haar gevolgd en dankzij haar methode meer en vooral duidelijker inzicht gekregen in mijn gedachten, gevoelens en mijn handelen. Ik heb geleerd om mijn gevoelens om te zetten naar zekerheid, eigenwaarde, zelfvertrouwen, veiligheid en vreugde en heb mij dit eigen kunnen maken. De wijze waarop Mantra mij behandelde werden gekenmerkt door oneindig geduld en optimisme, liefdevolle benadering, nuchterheid en werken zonder enig oordeel. Ik ben haar hier dankbaar om. In mijn leven kan ik telkens terugvallen de geleerde handvatten en … mocht het een keer nodig zijn, ook op Mantra.

Mocht je ook worstelen met hardnekkige angsten zou ik je de methode Repairing Balance graag willen aanbevelen.

M vd V (Oldenzaal).

Jarenlang heb ik last gehad van verlatingsangst en heimwee, wat zich uitte in heftige angst- en paniekaanvallen. In deze situaties kon ik niets meer. Niet eten, niet slapen, niet functioneren, niets. Ik heb hier nooit hulp voor gezocht omdat ik er niet in geloofde dat dit probleem te verhelpen was. Ik ben zo’n 10 jaar geleden wel bij het RIAGG geweest, maar zij konden mij niet helpen, ik werd door hen niet serieus genomen.
Tijdens de behandeling begon ik al snel verschil te merken, en enthousiast ben ik verder gegaan. Aan het eind van het traject was (en ben!) ik een sterker mens. Nu, een aantal maanden verder, voel ik mij zekerder dan ooit. Ik kan veel beter omgaan met nieuwe situaties (die voorheen altijd zeer beangstigend waren en voor de nodige paniekaanvallen en extreme aanhankelijkheid zorgden), en ik kan ook veel beter alleen zijn.

Ik heb heel veel te danken aan Repairing Balance en kan deze methode dan ook aanraden aan iedereen die met angsten kampt.

GW te D.

In november 2007 kwam ik in contact met Mantra Wijsbeek, niet voor repairing balance maar voor de relatietherapie. Na drie gesprekken bleek dat er veel liefde tussen mij en mijn man zat en dat er bij mij als persoon nogal wat “overtuigingen” aanwezig waren waarmee ik bij haar met  Repairing Balance heel veel zou kunnen herstellen.

Toen onze relatie in 2008 knapte en ik een tijdje weg ben gegaan wist ik ook gelijk dat dit het moment was om met mezelf aan de slag te gaan. Hoe kon het zover komen dat ik de grip op mijn eigen leven was kwijtgeraakt.

Toen ik bij haar de eerste keer kwam was ik een vrouw van 43 die een slecht beeld over zichzelf had. Weinig zelfvertrouwen, gestraft voor alles wat me in mijn leven was overkomen, weinig eigenwaarde en totaal geen zelfrespect. Daarmee stond ik natuurlijk absoluut wankel in het leven en was ik te bang om keuzes voor mezelf te maken en ook daadwerkelijk achter mijn beslissingen te gaan staan.
Al na aantal sessies kreeg ik inzicht in mijn eigen gedachten, gedachten die voornamelijk zijn ontstaan door mijn opvoeding en mijn eigen ontwikkeling. Hoe irreële gedachten over jezelf en over de omgeving zo’n vertekend beeld geven van de werkelijkheid. Hoe sommigen overtuigingen zo belemmerend kunnen werken op de eigen “ik” bleek al snel.

Door deze irreële gedachten om te zetten naar reële gedachten en het daarbij behorende gevoel te herstellen veranderde ik van een onzekere vrouw die constant bevestiging en erkenning van buitenaf nodig had om zichzelf goed te voelen, naar een vrouw die weet hoe waardevol ze is en zichzelf belangrijk vindt in alle opzichten. Niet belangrijker dan iemand anders, nee gewoon even belangrijk als iemand anders en dat maakt dat de relatie met de mensen om je heen op gelijkwaardig niveau is.
Een vrouw die weer weet te genieten van alle kleine dingen die het leven ons biedt en die volop geniet van zichzelf, weet dat ze sterk in haar schoenen staat en als het even wat minder voelt  zichzelf ook weer heel snel kan herstellen naar een goed gevoel. Zelfvertrouwen heeft en weet dat alles bespreekbaar is en dat je altijd je gevoelens mag uiten en dat deze even belangrijk zijn als de gevoelens van andere. Ik kan en mag nu mezelf zijn en dat geeft zoveel levensvreugde en zelfvertrouwen dat ik er ook een nog leuker mens door ben geworden.

Gun het jezelf om Repairing Balance te volgen, je bent het meer dan waard en je verdient het om gelukkig te zijn met jezelf.

GW te D.

Mevrouw C.D. Hengelo Ov.

Zo’n elf jaar geleden ben ik begonnen om uit te zoeken waarom ik niet lekker in mijn vel zit en mij zo naar voel. Ik ben 2 jaar geleden de methode Repairing Balance gaan volgen bij Repairing Balance. Ik had voornamelijk last van grote onzekerheid en angst voor afwijzing.|

Ik ben me nu heel bewust van hoe deze sociale fobie is ontstaan, hoe je erin raakt en ook hoe je eruit komt en dat je inderdaad je depressief kunt voelen als je lang angstig bent

Sinds dat ik begon ben bij Repairing Balance ben ik ook al zoveel sterker geworden.
Ik ben toen ook gaan afbouwen met de medicijnen en daar ben ik nu al ruim een jaar van af. En ik heb er ook het volste vertrouwen in dat het alleen maar beter kan gaan.
Ik ben dus heel enthousiast over deze methode en kan het iedereen die met angsten kampt aanraden.

Mevr.V  Haaksbergen.

Ik ben 55 jaar en heb 20 jaar in angst geleefd!

Jaren lang heb ik last gehad van mijn fobie (ik had last van hypochondrie, dat is angst voor ziekte en dood.) Door mijn huisarts werd ik steeds naar andere therapieën gestuurd zoals b.v. Autogene-ontspanningstherapie,  Nei-therapie, Haptonomie, wat voor mij geen goed resultaat had.

Uiteindelijk besloot mijn huisarts om mij naar een psycholoog te sturen, die mij prima geholpen heeft, maar aan mijn angst-probleem heeft hij niets kunnen doen. Ook kreeg ik via hem enkele keren een anti-depressiva kuur voorgeschreven, die helaas ook niet het gewenste resultaat hadden (ik werd er alleen maar zieker van).

Ik ben na het lezen van een artikel over angst en paniek-gevoelens van het trainings-advies en begeleidingscentrum Repairing Balance terecht gekomen en ben ik het trainingsprogramma van Repairing Balance gaan doen. Na dit ongeveer anderhalf jaar te hebben gedaan, was voor mij duidelijk waar mijn probleem lag en waar mijn angsten vandaan kwamen en dat niet alleen, ik wist nu ook hoe en wat ik er mee moest doen zodat voor mij mijn angst hanteer was geworden!

Mijn angst riep geen angst meer op, ik kon er zelf iets mee doen.
Ik gebruik geen medicijnen meer, ben weer gewoon aan het werk, functioneer zoals ik dat zelf graag wil. Zonder deze methode was ik er niet zo snel uitgekomen en had ik waarschijnlijk nog steeds ergens doelloos lopen zoeken naar iemand die mij zou kunnen helpen met mijn angst en paniekgevoelens. Ik ben dus heel gelukkig met de methode van Repairing Balance.
Het zou veel mensen weer een kans bieden om te kunnen leven zoals zij dat graag zouden willen, vrij en gelukkig. Wetend dat zij met hun angst en paniekgevoelens om kunnen gaan.